שניצל לארוחת צהריים טעימה

שניצל הוא מאכל אוסטרי מסורתי של בשר דק ומטוגן המצופה בקמח, ביצים ופירורי לחם. הוא עשוי בדרך כלל מבשר חזיר או עגל.

שניצל מוגש בדרך כלל עם תפוחי אדמה ומגוון תוספות כמו סלט ירוק, סלט מלפפונים או סלט עגבניות. אפשר להגיש גם עם פסטה או אורז לארוחה קלה יותר.

זוהי מנה גרמנית טעימה המורכבת מפרוסת בשר דקה שמכוסה לאחר מכן בפירורי לחם ומטוגנת. המילה באה מהמילה הגרמנית 'schneiden' שפירושה לחתוך.

שניצל הוא סוג של בשר, לרוב דליל ומטוגן. המילה נגזרת מהמילה הגרמנית "שניצל" שפירושה "קציצה".

 

ניתן למצוא את המילה שניצל בשפות רבות, למשל:

– באנגלית זה מתורגם כקציצה או שניצל.

– בצרפתית זה מתורגם כאסקלופ.

– באיטלקית זה מתורגם כסקאלופינה.

– בספרדית זה מתורגם ל-escalope או milanesa de pollo

שניצל הוא סוג של בשר שמטוגן במחבת. בארצות הברית, הוא נאכל בדרך כלל כמנת צהריים.

שניצל, בארצות הברית, מתייחס לפרוסה דקה של בשר שנטבלה בביצה ולאחר מכן נדחה בקמח, ולאחר מכן טוגנה במחבת עד שהיא פריכה משני הצדדים. הבשר המשמש באופן מסורתי למנה זו הוא חזיר או עגל.

שניצל הוא פרוסת בשר דקה, לרוב ללא עור וללא עצמות, המטוגנת עם בצל או בייקון. המילה באה מהמילה הגרמנית ל'פרוסה'.

המנה פופולרית במדינות רבות ותוארה כסוג של קציץ בשר מטוגן במחבת העשוי מבשר עגל, חזיר, כבש או עוף.

שניצל הוא פרוסת בשר דקה שצופה בקמח, ביצים טרופה ופירורי לחם ולאחר מכן מטוגנת.

 

קלוריות

שניצל הוא מאכל פופולרי במטבח הגרמני. הוא עשוי בדרך כלל מבשר פרוס דק שעבר רידוד ומטוגן. מנה זו יכולה להיות מוגשת עם הרבה רטבים ותוספות שונות.

תכולת קלוריות של שניצל מטוגן תלויה בסוג הבשר בו משתמשים, בשיטת הבישול, בכמות השומן המווספת וברוטב או בתוספת הנלווית אליו. תכולת הקלוריות הממוצעת למנה אחת של שניצל מטוגן נעה בין כ-500 ל-1400 קלוריות, תלוי בגורמים אלו.

 

ממה שניצל עשוי?

שניצל עשוי בדרך כלל מבשר חזיר, עגל או עוף. מתכון השניצל המקורי הוא מאוסטריה והוא נעשה באופן מסורתי מבשר עגל.

שניצל הוא מאכל גרמני המורכב מבשר שנחטף דק, מצופה בקמח, ביצה ופירורי לחם ואז טוגן.

שניצל עשוי בדרך כלל מבשר עגל, אך ניתן להשתמש גם בבשר חזיר. נתח הבשר לשימוש לשניצל תלוי באזור ובטעם האישי. חלצי חזיר או שקדי חזיר משמשים לעתים קרובות בדרום גרמניה בעוד סקאלופין עגל או אסקלופ נפוצים יותר בצפון גרמניה.

שניצל טעים, עסיסי ופריך הוא אחד הדברים הטובים ביותר לאכול. אפשר להגיש כמנה עיקרית, או להשתמש בו כמרכיב בכריך לפי המתכון באתר מתכון בקליק.

רכיבים:

1 ביצה + קצת חלב

1/4 כוס קמח לכל מטרה

מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

2 כפות שמן צמחי (לטיגון)

זה מתכון לשניצל גרמני.

עוד כתבות מעניינות:

מדריך טיולים קיצי לשומרי כשרות

טיול בקיץ מציע הזדמנות יוצאת דופן לחקור יעדים חדשים, להיטמע בתרבויות שונות ולהירגע מהשגרה היומיומית, במיוחד בימים טרופים אלה. עם זאת, עבור רבים מאיתנו, שומרי הכשרות, תכנון טיול קיץ כרוך ביותר מבחירת יעד והזמנת טיסות. הוא דורש שיקול דעת זהיר כדי להבטיח שחוקי הכשרות, הפרקטיקות הדתיות ואורח החיים הכללי היהודי יכובדו. כאן תכנון מראש הופך לא רק למועיל אלא לחיוני.

construction
כלכלה ומסחר

כיצד ניתן לקדם פרויקט תמא 38 תוך שמירה על בטיחות מרבית?

לנוכח האיום של רעידות אדמה בישראל, תוכנית תמ"א 38 הפכה לנושא מוכר בקרב הציבור והביאה לשינוי בכללי המשחק בכל הקשור לחיזוק מבנים והתחדשות עירונית. עם זאת, בעלי נכסים וקבלנים נתקלים לעיתים קרובות בקשיים בהשלמת פרויקטים אלה בקצב הרצוי, אחת הסיבות לכך היא על מנת לא לוותר על הבטיחות הנדרשת.

צילום
טכנולוגיה ודיגיטל

כיצד ידע פורמלי משפר את כישורי הצילום מעבר לרמות חובבניות?

בעולם העצום והמתפתח ללא הרף של הצילום, הוויכוח בין הערך של ידע פורמלי לבין הגישה הגולמית והבלתי מסוננת של צילום חובבני נמשך. בעוד שלשניהם יש את היתרונות שלהם, הבנת החשיבות של ידע בצילום יכולה לשפר משמעותית את כישוריו של הצלם מעבר לרמות חובבניות.